365 Obrador acorda amb Banco Santander el finançament de la seva expansió

  • La cadena de cafeteries invertirà 10 M€ i crearà més de 200 llocs de treball per a l’expansió
  • El Fondo Smart de Grupo Santander dotat amb 620 M€ té com a objectiu donar suport a petites i mitjanes empreses en el finançament dels seus projectes de creixement

BARCELONA, 10 de gener de 2023 – la cadena de fleques i cafeteries 365 Obrador continua la seva estratègia de creixement iniciada a finals de 2021 i signa un acord amb el Fondo Smart de Grupo Santander per al finançament de la seva expansió en els pròxims 2 anys.

La cadena de cafeteries, fundada l’any 2000 amb l’obertura del seu primer obrador, i que compta amb 157 botigues, ha aprovat un ambiciós pla de creixement que contempla l’ampliació i la renovació de l’obrador i del centre logístic que la companyia té ubicat a L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), així com l’obertura de cafeteries noves fora del territori català. Per tot això, a més a més de l’ajuda que suposa l’acord signat amb el Fondo Smart, la companyia preveu una inversió d’uns 10 M€ i la creació de més de 200 llocs de treball per cobrir les necessitats de la cadena de cafeteries.

L’any 2021 la companyia va posar en marxa la primera fase del pla d’expansió amb l’obertura de 5 botigues pròpies distribuïdes entre Barcelona, Girona, Granollers, Terrassa, L’Hospitalet de Llobregat i Sabadell, en aquesta última la companyia ha adquirit el conegut despatx Gorina per transformar-lo en una cafeteria emblema a la ciutat vallesana amb més de 340 m2 distribuïts entre obrador, taulell, atenció al públic i espai de cafeteria. Després d’aquesta primera fase, la cadena de cafeteries ha previst iniciar una segona fase d’expansió que espera finalitzar el 2025 i contempla l’obertura de cafeteries a la Comunitat de Madrid.

365 Obrador és una cadena de cafeteries que compta amb 1250 treballadors distribuïts entre les 63 botigues pròpies, 94 franquiciades i l’obrador central i que espera tancar aquest 2022 amb una facturació agregada propera als 100 milions d’euros. La companyia disposa de dos models de negoci: botigues de pa amb cafeteria que es proveeixen de l’obrador central que té a L’Hospitalet de Llobregat i establiments amb
obrador propi des d’on s’elaboren els productes diàriament.

Banco Santander ha engegat diferents alternatives de suport a petites i mitjanes empreses des de l’inici de l’estat d’alarma del 2020, entre les quals hi ha el Fondo Smart Santander, dotat amb 620 milions d’euros, per reforçar-ne i finançar-ne el creixement. Aquest nou Fondo Smart pretén acompanyar iniciatives de companyies en fase de creixement, sostenibles, innovadores, digitals i que promoguin la generació d’ocupació, en totes les seves fases de desenvolupament. El Fons Smart ofereix finançament a llarg termini per emprendre projectes estratègics, convertint-se en el fons de deute privat més gran a Espanya destinat a empreses que facturen fins a 100 milions.

Search