365 Obrador i Fundació Lovaas s’uneixen per a millorar la qualitat de vida de nens amb Trastorn de l’Espectre Autista

A 365 Obrador ens caracteritza el gran compromís social i el profund respecte que tenim cap a les persones. Per això ens agrada formar part d’associacions de comerciants de barri i relacionar-nos amb altres negocis locals i fundacions per a involucrar-nos en accions, activitats i jornades que fomentin la participació de veïns i ciutadans.

En els més de 20 anys d’història de 365 Obrador, hem participat en nombroses accions en diferents àmbits i per a tota mena de públics. Des de jornades esportives, tallers gastronòmics per a nens, activitats en escoles, desdejunis i berenars en festes locals a col·laboracions amb associacions de persones de col·lectius vulnerables en dates destacades… i una infinitat de propostes més.

És una part del nostre treball que també ens apassiona: ser a prop de les persones i contribuir a millorar la seva qualitat de vida i, sobretot, brindar-los el nostre suport i un gran somriure.

365 Obrador patrocina l’esdeveniment Visibles de la Fundació Lovaas

Enguany col·laborem amb la Fundació Lovaas en la 1a edició del seu esdeveniment Visibles a Barcelona!

La Fundació Lovaas és un centre clínic, de formació i recerca que ofereix des de fa més de 35 anys programes d’intervenció conductual primerenca i intensiva per a nens amb TEA. Mitjançant el programa d’intervenció global, aconsegueixen millorar considerablement les habilitats intel·lectuals, verbals, acadèmiques, de joc, autonomia i de socialització.

El proper 19 de novembre participarem en una jornada immersiva per a nens diagnosticats amb Trastorn de l’Espectre de l’Autisme (TEA). Els assistents participaran en una gimcana que consta de diverses proves que hauran de superar i després compartirem un deliciós aperitiu amb els productes estrella de 365 Obrador.

La jornada es realitzarà a l’hotel NH Constança i té com a objectiu visibilitzar el TEA i fomentar la participació activa d’aquests nens en la societat. A més, a la nit celebraran un sopar i subhasta benèfica organitzada també per la Fundació Lovaas en la qual t’animem a participar. Tots els donatius es destinaran a donar suport a la causa i aconseguir que els nens i nenes tinguin accés a teràpies que millorin la seva qualitat de vida i la dels seus familiars.

Què és el Trastorn de l’Espectre de l’Autisme o TEA?

Els trastorns de l’espectre autista (TEA) són alteracions del desenvolupament causades per trastorns neurològics. Experts creuen que té múltiples causes i que, en actuar juntes, modifiquen les formes més comunes en les quals les persones ens desenvolupem.

Aquestes alteracions es caracteritzen normalment per dificultats en les interaccions socials, en la comunicació verbal i no verbal i l’existència de comportaments inapropiats. Aproximadament 1 de cada 100 persones a Espanya pateix aquesta condició que s’inicia en edats molt primerenques però pot mostrar manifestacions completament diferents segons la persona.

Rebre una atenció precoç i basada en metodologies científiques pot ajudar considerablement a les persones amb TEA i aconseguir que portin una vida el màxim d’autònoma possible. Cada pacient hauria de rebre un tractament personalitzat i adaptat a les seves necessitats individuals per a assegurar el màxim progrés.

Per això és important visibilitzar i conscienciar a les persones sobre aquesta mena de trastorns que poden passar desapercebuts sobretot els primers anys de vida. Encara que no hi ha cura per al trastorn de l’espectre autista, tractar-lo en les etapes inicials pot contribuir a maximitzar les capacitats de les persones que ho pateixen.

Search