Celebra el dia internacional del croissant amb els nostres irresistibles Joanets

Avui, 30 de gener, el deliciós aroma de la mantega acabada de coure inunda els nostres obradors més que mai mentre celebrem el dia internacional del croissant. Amb orígens austríacs, aquestes delícies popularitzades a França troben un lloc especial en els paladars de tots els amants de la pastisseria.

Sabor i tradició en els seus orígens

Encara que el croissant s’associa comunament a la cuina francesa, el seu origen és objecte de debat. Alguns relats suggereixen que la recepta prové de Viena, on els forners van crear aquesta massa de pasta de full al segle XVII per a commemorar la victòria sobre els otomans. La forma del croissant, semblant a una lluna creixent, simbolitza la bandera d’aquest imperi.

No obstant això, va ser a França on el croissant es va convertir en un element indispensable de la cultura culinària. Durant el segle XIX, els forners francesos van perfeccionar la recepta, afegint mantega per a donar-li el sabor i textura que tots coneixem.

Un croissant per a cada paladar

Com tot el que ens envolta, el croissant ha evolucionat per a adaptar-se als diferents estils de vida actuals. Des de versions veganes fins a opcions sense glútens, els forners innovadors han aconseguit mantenir viva la tradició del croissant mentre atenen les necessitats d’una societat cada vegada més diversa.

El dia mundial del croissant és una bona oportunitat per a gaudir, un dia més, d’aquesta delícia. Des dels clàssics croissants de mantega, passant per opcions de xocolata, crema, ametlles o fruita fins a arribar a les versions salades d’aquest dolç universal.

Avui, 30 de gener, dia mundial del croissant, regala’t una mica de temps i acosta’t a descobrir tots els sabors de croissant que a 365 Obrador hem preparat per a tu. Acosta’t al teu obrador més pròxim i prova nostres Joanets clàssics, amb xocolata negra o blanca i gaudeix d’una experiència que no et deixarà indiferent.

Feliç dia mundial del croissant!

Search