Elaborem diàriament el nostre pa artesanal als nostres obradors

Cada dia elaborem el nostre pa artesanalment als nostres obradors amb els millors ingredients per oferir als nostres clients el millor sabor i textura.

El respecte i la passió que sent tot el nostre equip per l’ofici de forner ens anima a promoure l’elaboració tradicional. En aquests més de 20 anys d’història no hem parat d’innovar per desenvolupar noves tècniques que redueixin costos i millorin la qualitat dels productes.

Per elaborar el pa de forma artesanal cal utilitzar únicament productes naturals com ara la farina, l’aigua, la sal i el llevat o massa mare. A 365 utilitzem massa mare per elaborar els 18 tipus de pa que comercialitzem.

Vols saber-ne més sobre com elaborem el pa artesanal i quins tipus de pa tenim? Continua llegint i no et perdis cap detall!

Quin és el procés d´elaboració del pa artesanal?

Elaborem el pa de forma completament artesanal a partir de massa mare però, saps què vol dir exactament?

La massa mare és un cultiu simbiòtic dels llevats que es troben presents de forma natural als aliments. És l’ingredient que ha servit durant anys per fermentar el pa abans que hi hagués el llevat comercial.

Durant el procés d’elaboració del pa es produeixen dos tipus de fermentació: làctica i alcohòlica.

La primera és la fase més llarga i pot durar entre 19 i 22 hores depenent del tipus de pa. En aquest procés biològic, els sucres presents es transformen en àcid làctic. Quan això passa, l’àcid desactiva el procés de descomposició, per això era el mètode utilitzat tradicionalment per conservar els aliments.

Tot i això la segona és molt més curta, entre 35 i 60 minuts encara que, en alguns casos, no es produeix. La fermentació alcohòlica es produeix quan el llevat ha consumit tot l’oxigen no captat durant el pastat. Comença llavors la descomposició enzimàtica dels sucres naturals de la farina.

Paral·lelament, en aquest procés es produeixen una sèrie d’àcids orgànics que són els responsables de les característiques aromàtiques i gustatives del pa.

Aleshores, per què alguns pans fan els dos tipus de fermentació i alguns únicament la làctica? Principalment, perquè no tot el pa fermenta igual. En aquests processos intervenen moltes variants: temperatura, humitat, propietats de la farina, el tipus i estructura de la microbiota present a la massa i el temps.

A continuació, t’expliquem més sobre els nostres tipus de pa i el tipus de fermentació de cadascun d´ells.

Aquests són tots els tipus de pa que trobaràs a 365!

A les nostres botigues pots trobar 18 tipus de pa perquè escullis el que més t´agradi per cada ocasió.

Els podem classificar pel tipus d’ingredients utilitzats, el pes o la mida, el temps de fermentació o pel tipus de preparació que vulguem fer.

Treballem diàriament per desenvolupar més tipus de pa que s’adaptin a les necessitats de cada consumidor. Vols estar al dia de totes les novetats? Segueix-nos a Instagram, Facebook i LinkedIn, i no et perdis cap actualització!

Search