Les nostres propostes de pastisseria artesanal per celebrar Nadal!

Si has estat atent a les nostres xarxes socials, sabràs que a les nostres cafeteries tenim disponible una gran varietat de productes de pastisseria artesanal per a aquestes festes!

Des de principis de mes tots els locals de 365 Obrador respiren ambient nadalenc. Als nostres taulells trobaràs tots els productes més populars i, a més, la nostra selecció de pastisseria artesanal que fusiona elements tradicionals i contemporanis.

Vols saber-ne més sobre aquests productes? T’ho expliquem a continuació!

El tradicional tronc de Nadal

Aquestes tradicionals postres franceses d’origen Celta s’elaboren amb una planxa de pa de pessic que farcim de dues maneres: amb una deliciosa crema de xocolata i amb la nostra popular nata. També es cobreix amb xocolata i es decora per a donar-li aquest aspecte a tronc de fusta amb motius nadalencs.

El costum de menjar-lo a la zona de la Provença, al sud-est de França, es remunta a l’any 2.500 abans de Crist. Cada solstici d’hivern les famílies seleccionaven el tronc més gran que podien trobar i el cremaven per a celebrar el renaixement del sol i agrair-li la seva calidesa. Es creia que alguns arbres tenien poders místics i podien predir com seria la collita de l’any vinent.

Però, com va arribar aquesta festivitat a convertir-se en una de les postres més populars per a aquestes dates? Diverses teories apunten que aquesta festa precristiana amb l’arribada de l’època medieval esdevingué un impost feudal pel qual els camperols havien d’oferir un gran tronc de fusta al seu senyor. Així i tot, la tradició cèltica va continuar viva a les cases dels camperols que decoraven un tronc amb cintes de colors, sal, oli i vi i continuaven cremant-lo la nit del 21 de desembre.

Aquesta celebració va seguir fins que Napoleó va ordenar tancar totes les xemeneies a causa de l’augment de les malalties que succeïen a París cada hivern. Per no perdre la tradició, les famílies van començar a reemplaçar la crema del tronc per un decorat amb espelmes, dolços i motius nadalencs.

Així van començar a plasmar-ho des de la dècada de 1830 diversos pastissers francesos sota el nom de Bûche de Noël. Aquestes populars postres actualment es poden trobar a diferents regions de França i altres països d’Europa, al Quebec i a moltes altres colònies franceses de la resta del món.

T’animes a provar-ho? A 365 el preparem en dues mides i amb dos farcits diferents perquè triïs el teu favorit!

Galetes

Les nostres galetes de mantega decorades amb formes nadalenques són perfectes per a qualsevol ocasió: un detall especial per a un ésser estimat, un divertit esmorzar per a un company, l’acompanyament perfecte per a un cafè de mitja tarda… Tu decideixes!

Canapès

Els menjars són un dels moments més importants de les reunions nadalenques. Si vols sorprendre els teus comensals amb uns entrants deliciosos i elegants, aquest any t’ho posem fàcil! Descobreix la nostra gran varietat de canapès, n’hi ha per a tots els gustos.

Panettone

Abans parlàvem sobre un dolç típic a França i ara saltem fins a Itàlia per parlar del conegut Panettone. El seu nom significa “pa dolç” i s’elabora amb una massa tipus brioix plena de fruites confitades i panses.

Es prepara a Milà des de l’any 1470 encara que cada cop és més popular a països d’arreu del món (i no ens estranya perquè està boníssim). Ja has provat els nostres? Tenim els sabors més tradicionals i d’altres que et sorprendran!

La nostra pastisseria artesanal en forma de raïm

Els dotze grams de raïm simbolitzen els dotze mesos de l’any i, segons la tradició, menjar un amb cada campanada a Cap d’Any és sinònim de bona sort. Nosaltres no volíem ser menys i per això elaborem als nostres obradors la versió més dolça i elegant dels 12 raïms per donar-li la benvinguda a l’any de la millor manera.

L’irresistible brioix està farcit de la nostra famosa nata i t’assegurem que no et deixarà indiferent. Reserva’l a les nostres botigues!

Tortell de reis

Si parlem de dolços típics d’aquestes dates, no podem deixar passar el tortell de Reis. Què et podem dir que no sàpigues d’aquest dolç? Ja siguis de l’equip massapà tradicional o del farcit amb nata o crema, no pot faltar a la teva taula cada 6 de gener.

Ara només falta provar-los i decidir per tu mateix quin és el teu preferit!

Search