Pa de segó o pa de cereals: Quin és el que més et convé?

A l’hora de triar opcions més saludables en la nostra dieta, el pa de segó i el pa de cereals són alternatives cada cop més populars. A 365 Obrador sabem que ambdues opcions aporten nombrosos nutrients beneficiosos per a la salut. Però, quina és la millor opció per a tu? En aquest article explorarem les característiques i beneficis de cadascun d’ells, perquè puguis prendre una decisió informada.

Quines són les principals diferències entre els dos tipus de pa?

El pa de segó s’elabora a partir de la capa més externa del gra de blat, la mateixa que s’elimina durant el procés de refinament en produir pa blanc.

En conservar aquest component, s’obté una major concentració de fibra insoluble, essencial per facilitar la digestió i per ajudar a mantenir la sensació de sacietat durant més temps. En els nostres establiments trobaràs la nostra barra de ¼ de segó, perfecta per a preparar torrades per l’esmorzar o per fer daus torrats i acompanyar la sopa de ceba, de tomàquet o qualsevol altre amaniment.

I el pa de cereals?

D’altra banda, el pa de cereals destaca per la seva varietat de cereals i llavors que aporten una àmplia gamma de nutrients, entre ells, vitamines, minerals i antioxidants que són importants per a la salut en general. Una altra característica d’aquest tipus de pa és que, en digerir-se de forma més lenta, allibera energia de manera més gradual, mantenint els nivells d’energia més estables al llarg del dia.

Si vols tastar un pa de cereals de qualitat i amb tot el sabor i textura, en els nostres establiments podràs triar entre diferents estils: la xapata de cereals, el “bollito” de 7 cereals o el pa de pagès de cereals, tots elaborats a partir d’una barreja de cereals i llavors de sègol, sèsam, gira-sol i llinosa, que li aporten una textura molt cruixent i un sabor lleugerament torrat. Aquests tipus de pa són ideals per a entrepans, combinen molt bé amb formatges i patés, o amb mantega i melmelada.

Com triar el millor?

La principal diferència entre aquests dos tipus de pa rau en el contingut de fibra i en el seu sabor i textura. Per tant, si el teu objectiu principal és augmentar la ingesta de fibra, el pa de segó pot ser l’elecció adequada. No obstant això, si busques una major varietat de nutrients i una experiència de sabor i textura més diversa, el pa de cereals pot ser una excel·lent opció.

Nosaltres et recomanem que provis totes dues opcions i avaluïs com s’adapten a les teves necessitats i gustos individuals. En tot cas, és important que triïs pans de forns de confiança que garanteixin l’elaboració diària i la utilització d’ingredients i processos de la millor qualitat. Recorda que el més rellevant és gaudir d’una alimentació equilibrada i variada.

A 365 Obrador estem orgullosos d’oferir una ampla selecció de pans elaborats diàriament de forma artesanal en els nostres obradors. T’animem a visitar-nos i descobrir quina és la teva elecció definitiva: pa de segó o pa de cereals? Estem aquí per ajudar-te a trobar el pa que millor s’adapti a tu i a les teves necessitats!

Search