Un pa de Sant Jordi molt especial

El pa de Sant Jordi és un producte típic a Catalunya que tradicionalment es consumeix el dia 23 d’abril durant la celebració del Dia de Sant Jordi.

A 365 celebrem el dia del patró de Catalunya amb magnificència! Per això, elaborem una àmplia varietat de productes artesanals per compartir aquest dia amb tots vosaltres.

El pa de Sant Jordi té la forma d’un pa de pagès tradicional, amb una crosta cruixent i una textura esponjosa. La seva elaboració és força senzilla: es composa de farina, llevat, sucre, llet, ou, mantega i un pessic de sal.

La seva particularitat és que està elaborat alternant formatge i sobrassada en tires verticals de manera que al tallar-lo, a les llesques es dibuixa les quatre barres de la bandera catalana.

Vols conèixer més sobre aquest producte tan especial? Continua llegint i no et perdis aquest article, potser descobreixes una gran sorpresa al final!

Quin és l’origen del pa de Sant Jordi?

Nombroses fonts coincideixen que l’origen d’aquest pa es remunta a l’any 1988 quan Eduard Crespo, reconegut forner barceloní, va acceptar el repte d’elaborar un producte per acompanyar aquesta festivitat.

Les seves formes han anat evolucionant i avui dia el podem trobar en diferents formats i dissenys però tots mostren la senyera a les seves llesques. A més, també es poden trobar variacions d’aquest pa, com ara amb crema o xocolata al seu interior.

Actualment, el pa de Sant Jordi es pot trobar a nombroses fleques i pastisseries de Catalunya durant tot l’any, encara que és especialment popular durant la festivitat de Sant Jordi, la Diada de Catalunya i la Festa Major de Barcelona.

El pa de Sant Jordi és un dels nostres productes més populars per a aquesta data, però també tenim una opció dolça perquè gaudeixis d´aquest dia. És la nostra deliciosa banda de crema i gerds! La cruixent pasta de full combina a la perfecció amb la suavitat i dolçor de la crema pastissera i el punt d’acidesa del gerd. Simplement exquisida!

Participa en el sorteig de 3 bandes de crema i gerds!

Al nostre perfil d’Instagram hem publicat un sorteig perquè puguis guanyar una banda de crema i gerds i compartir-la amb qui vulguis!

Només has de seguir el nostre compte, etiquetar la persona amb qui compartiràs el premi i compartir la publicació a stories.

Anunciarem els tres guanyadors el proper 21 d’abril podent recollir el premi al nostre icònic establiment de Plaça Tetuán el dia 23 d’abril de 10 a 21h.

Molta sort i feliç diada de Sant Jordi!

I recorda que pots reservar el pa de Sant Jordi i la banda de crema i gerds al teu 365 més proper!

Search